lördag 20 oktober 2012

Frost




Frost (pocket)Titel: Frost
Original titel: Shiver
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: Mercy Falls vargar
Språk: svenska
Översättare: Carina Jansson
Utkommen: 2011-06-10
Förlag: Ponto Pockets
Sidor: 284
Del: 1

Handling
I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom huset där hon bor. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan. 
Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen. 

En dag träffar Grace en pojke med gula ögon och som tar andan ur henne. Det bara måste vara hennes varg. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa annars riskerar han att förlora inte bara sig själv utan även Grace för alltid.

Recension
Får man vara besviken på den? Hade länge funderat på att läsa den men undrat om den var så bra som andra sa. Jag läste den ju tillslut och tycker allt att den var bra men inte så där superbra som jag trodde. Utan den var mysig och härlig att läsa, men saknar nog lite av det där lilla extra som en riktigt bra bok ska ha. Storyn var bra annars och den var bra skriven.

Betyg 6/10



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar